JAN PUNČOCHÁŘ

Jan Punčochář  je český šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Restaurant.

Kuchařem se vyučil v hotelu Ambassador. Po vyučení pracoval například v pražských restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší Group. Své kulinářské umění následně zdokonaloval při několika zahraničních stážích, mimo jiné v respektovaných michelinských restauracích Hangar 7 (Salzburg) či Tim Raue (Berlín). Jako kuchař působil i v přední švýcarské restauraci Häberlis Sc hützenhaus.

Po návratu do České republiky v roce 2004 se stal šéfkuchařem a spolumajitelem sklepní pražské restaurace a baru Le Terroir. Působil zde deset let a tamní kuchyně pod jeho vedením několikrát získala respektované michelinské ocenění Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“.

Od září 2014 je pravidelným přispěvatelem specializované přílohy Dobrá chuť na stránkách serveru Lidovky.cz

Od 1. října 2014 je šéfkuchařem nově otevřené restaurace Grand Cru Restaurant. I tato restaurace je uvedena v prestižním Michelinském průvodci. V květnu 2016 zvítězil ve 3. ročníku české ankety Zlatý kuchař roku 2015. V předchozích dvou letech skončil ve stejné soutěži absolutně třetí. Je českou tváří švýcarského výrobce luxusních hodinek Oris.Některé své recepty průběžně představuje na videokanálu youtube.com.